6 Aralık 2012 Perşembe

The Useless Web



İnternetteki en gereksiz ya da saçma siteler hangileri olabilir? The Useless Web'de bunların bir kısmını bulabilirsiniz. Ne kadar saçma olsalar da dikkat!! Birkaç denemeden sonra kendinizi acaba bir sonraki site hangisiymiş derken bulacaksınız...

2 Aralık 2012 Pazar

Weavesilk


Weavesilk, sadece mouse kullanarak hayal gücünün ötesinde desenler yapmanızı sağlıyor. Siteye giriş yaptıktan sonra sol alt köşeden renk ve simetri ayarlamalarını istediğiniz gibi yapın, ardından kendi deseninizi oluşturun. Üstelik yarattığınız deseni Facebook ya da Twitter'da da paylaşabilirsiniz.

Incredibox

Yine yaratıcılık ve eğlence kokan, bağımlılık yaratacak bir site daha... Incredibox ile 5 farklı kategoride sıralanmış ses ve efektleri kullanarak kendi müziğinizi yaratabilirsiniz. 
Tek yapmanız gereken istediğiniz efekti  Incredibox müzisyenlerinin üstüne sürüklemek. 
Üstelik bestelerinizi kaydedip ister mail ile arkadaşlarınıza gönderebilir,
 isterseniz Facebook veya Twitter'da paylaşabilirsiniz. 

Az önce stüdyoya girip sizler için hazırladığım kayıt sıcağı sıcağına şurada :) 

1 Aralık 2012 Cumartesi

Toonator


Kendi çizgi filminizi yapmak istemez misiniz? Toonator'da istediğiniz sayıda çizgi film karesi çizin, boyayın ve "Play" düğmesine tıklayın, kendi çizgi filminizi gururla izleyin!!!

Wordle



Wordle, istediğiniz metinden "kelime balonları"  yapmanıza olanak sağlıyor. İstediğiniz metni ya da herhangi bir internet sayfasının URL'sini Wordle'a yapıştırın. Dilediğiniz renk, yazı tipi ve kelime sıklığını siz seçin, kendi kelime balonlarınızı oluşturun.

Visuwords


Özellikle İngilizce öğrenmekte olanların çok işine yarayacak olan Visuwords'ün amacı, kelimelerin sadece anlamlarını değil, kullanım şekillerini, eş anlamlılarını ve birlikte kullanıldığı diğer kelimeleri de öğrenmek. Sitenin eğlenceli yanı da, aradığınız kelime ve onunla ilgili kelime gruplarını örümcek grafik şeklinde size sunarak öğrenmeyi kolaylaştırması. Siteye buradan ulaşabilirsiniz.


30 Kasım 2012 Cuma

Tag Galaxy


Metin kutusuna istediğiniz kelimeyi yazın, Tag Galaxy onunla ilişkili başka tag'ler bulsun. Bir tag daha seçin, bir sonraki tag'ler listelensin. Sonunda yalnızca bir tane resim buluncaya kadar oyuna devam edin, bakalım sonunda karşınıza ne çıkacak??


Tag Galaxy'ye buradan ulaşabilirsiniz.

dotty-dots!


Google'dan ilham alınarak hazırlanmış sitede yapmanız gereken tek şey, metin kutusuna istediğinizi yazıp "Go"ya tıklamak. Farenizin işaretçisiyle yazının üstünde gezinin, bırakın noktacıklar dört bir yana dağılsın!


Siteye gitmek için tıklayın.